Covid-19 ir vīrusa infekcijas slimība ar ļoti augstu lipīguma pakāpi, kura pirms pusotra gada pasaulē izraisīja pandēmiju, kas joprojām ietekmē visas pasaules sabiedrības ierasto dzīves ritmu, ikviena cilvēka personīgo dzīvi un sabiedriskās aktivitātes. Vīruss ir dzīvs organisms un darbojas kā parazīts, kuram, lai dzīvotu un turpinātu savu dzīves ciklu, ir nepieciešams saimnieka organisms - šīs infekcijas gadījumā tas ir cilvēks. Vakcinēts cilvēks, kuram pret šo vīrusu izveidojušās antivielas, nomāc vīrusa veidošanos cilvēka organismā vai pilnībā vīrusu iznīcina. Vīruss iet bojā vai novājinās, un līdz ar to tiek pārtraukta vīrusu pārvietošanās ķēde no viena cilvēka uz otru un vīrusu cirkulācija sabiedrībā. Pasaulē ir bijušas daudzas pandēmijas, un tikai vakcinācija ir likvidējusi tādas saslimšanas kā bakas, poliomielīti, samazinājusi saslimšanu ar daudzām bērnu infekcijas slimībām pasaulē. Aicinām izglītības iestāžu darbiniekus būt sociāli atbildīgiem un vakcinēties, lai atjaunotu iespēju sev un pārējiem kolēģiem organizēt kvalitatīvu izglītības procesu klātienē. Izmantojiet ātrāko iespēju, kāda šobrīd ir pieejama, lai pārtrauktu vīrusu pārvietošanās ķēdi, un vakcinējieties! Zvaniet pa bezmaksas informatīvo vakcinācijas tālruni 8989, lai ar operatoru palīdzību izvēlētos konkrēto vakcinācijas vietu un laiku!
Tikai pāris soļu, lai būtu drošs, vakcinētos un klātienē kopīgi darītu darbu: mācītu, vadītu treniņnodarbības vai interešu izglītības pulciņus.
• Izvērtē, ka vakcinācija ir labākais veids, kā iegūt imunitāti pret dažādiem, salīdzināt ar imunitāti, kas iegūta, saslimstot ar šo slimību.
• Zini, ka ar Pfizer-BioNTech vakcīnu vakcinēties drīkst no 12 gadu vecuma, vēlas ar Moderna un AstraZeneca "Vaxzevria" un Janssen vakcīnām-no 18 gadu vecuma.
• Piesakies vakcinācijai manavakcina.lv, pa tālruni 8989, pie ģimenes ārsta vai ārstniecības iestādē.
• Apzinies, ka pēc vakcīnas iespējami simptomi, radot īslaicīgas neērtības sajūtas.
• Iegaumē, ka starp pirmo un otro vakcīnas devu ar Pfizer-BioNTech vakcīnai “Comirnaty” jābūt vismaz 21 dienai, ar Moderna-vismaz 28 dienai, ar AstraZeneca “Vaxzevria” -9-12 reizes, taču Janssen vakcīnai nepieciešama tikai viena deva.
• Izmanto to, ka digitālo Covid-19 sertifikātu par vakcināciju var izveidot tīmekļvietnē www.covid19sertifikats.lv vai saņemt klātienē kādu no 93 valsts pārvaldes vienotajiem klientu apkalpošanas centriem.
Brīvprātīga vakcinēšanās pret Covid-19 ir droša iespēja sevi pasargāt no simptomātiskas saslimšanas ar vīrusu. Lidz raksti uz TAS IR Vienīgais reālais Notes Pretī iespējai atgriezties Dzīves Ritma, Kāds Bija pirms pandēmijas!